top of page
Hemsida6B.jpg

 Trygghet & säkerhet 

Tryggheten i Nyköping har minskat. Anlagda bränder, misshandel, rån och öppen narkotikaförsäljning är tyvärr vardag i Nyköping vilket kommunens egen utredning kom fram till redan 2017. Inte mycket har hänt på 5 år.

Kamera_edited.jpg

Trygghetskameror

Kameraövervakning förebygger brott, men det är ingen universallösning. Bäst fungerar kameraövervakning på offentliga platser, skolor och platser med hög brottslighet. T.ex. på bilparkeringar minskar brottsligheten med 51% enligt statistik från BRÅ. Väl synliga kameror tillsammans med andra åtgärder ger en bra effekt.

Vi ser trygghetskameror som en del i det brottsförebyggande arbetet. Prioritera skolor och offentliga platser.

trygghet.jpg

Bättre samarbete

Kommun och region har redan många olika projekt och samarbeten med stora kostnader som följd men få av dem ger önskat resultat. Kommun, skola, socialtjänsten, arbetsförmedlingen, ungdomsföreningar, idrottsrörelsen och andra intresseföreningar måste samarbeta och skapa en åtgärdsplan och våga "pin-pointa" individer på glid och sätta in resurser i god tid.

För oss är det inte antalet resurser eller ekonomiska insatser som räknas, vårt fokus ligger på resultatet.

hospice-1797305_1920_edited.jpg

Utdrag ur belastningsregistret vid anställning

I mars 2022 dömdes en kvinna av Nyköpings tingsrätt i 43 fall av grovt bedrägeri till fängelse i ett år och sex månader. Kvinnan arbetade vid tillfället för brottet som personlig assistent. Hon döms att betala skadestånd till de två målsägarna på 815 000 kronor respektive 407 000 kronor.

 

Vi vill att utdrag ur belastningsregistret görs vid all anställning inom barn, vård och omsorg.

bottom of page